[MD-sorular] İSPAT HAKKINDAKİ SAVUNMAM

Ozan Hasimi OKTAR javaquant at lycos.com
19 Eyl 2005 Pzt 12:44:40 EEST


Saygıdeğer Rasim Zencir Bey ,
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Sorularınızı sırayla yanıtlayacağım.
1- Fizikte zaman,uzay,evren kavramları tanımsızdır.Fakat sezgisel olarak mutlak olmayan tanımları yapılmaktadır.Sezgisel tanımları size söylediğim şekildedir.Matematikteki tanımsız kavramlar içinde sezgisel tanımlar yapılmaktadır. 
2- Evrenin genişlediğini ispatlamak için yapılan deney ve gözlemleri incelersek evrendeki 
cisimler arasındaki mesafelerin artması onların sonsuz uzay veya boşluk içinde genişleme 
olarak değerlendirilemez.Çünkü boşluk genişlemiyor sadece cisimler arasındaki mesafeler artıyor.
Büyük Patlama Teorisinin fiziksel analizi yapıldığında inanç değil sadece görüştür fakat fiziğe aykırıdır.Teorinin yanlış olduğunu sadece ben değil başka insanlarda savunmaktadır.Mesala Richard Feynman da karşıdır.Sebeplerini açıkladım.Uzay,Evren,Zaman olmazsa fizikte olmaz ve büyük patlama teorisi yokluktaki patlama olarak söyleniyor.
3-Fizikteki boyut kavramı ile matematikteki boyut kavramı arasında farklılıklar vardır.Şöyleki Fiziksel Uzayda zaman kavramı vardır ve bütün boyutlar üzerinde etkilidir. Fakat Matmatiksel Uzayda zaman kavramı yoktur ve zaman matematiksel sistemler üzerinde etkili değildir.Dolayısıyla fizksel boyutlar madde ile birlikte ortaya çıkmamıştır.maddenin şekillenmesi sonucunda fiziksel boyutlar ortaya çıkmıştır.Yani madde 3 boyutlu uzayı kendisi inşa etmiş oluyor.Dolayısıyla fizikte boyut kavramı maddenin varlığına bağlıdır.Fakat fizikteki bütün nicelikleri boyut kavramı ile ifade 
etmeniz her zaman mümkün olmuyor.Fizikte açıklaması mutlak olarak yapılamayan olaylar için metafiziksel yorumlar yapılmaktadır.Mesela fizikte yaratılış kavramı hakkında yorumlar yapılmaya çalışılmaktadır.Fakat fizik yaratılış kavramı hakkında herhangibir yorum yapmaz.
4- Evren ile uzay kavramları anlam olarak farklı kavramlardır.Sezgisel olarak uzay boşluk , evren uzayın içindeki bütün fiziksel varlıklar olarak olarak tanımlanır.Fakat bu tanımlar fizik için mutlak olarak kabul edilebilecek tanımlar değlidir.
EVREN VE UZAY KAVRAMLARININ ANALİZİ
Evren atomlardan oluşmuştur.Fakat uzay atomlardan oluşmamıştır.
Çünkü uzay sezgisel olarak boşluktur.Evren,uzay içerisindedir.
Uzayın şekli yoktur.Fakat evrenin şekli vardır.
Uzay sonsuzdur.Evrenin sonu vardır. 
Bizim evrenimiz bildiğimiz atomik yapılardan oluşmuştur.
Fakat uzayın temel atomik yapıları yoktur.
Eğer başka evrenler varsa bunların atomik yapısı bizim atomik yapımızdan farklıda olabilir olmayadabilir.Mesela bizim atomun çekirdeğinde nötron ile proton ve çekirdek çevresinde 
elektronların varolduğunu biliyoruz.Başka bir evrenin atomunun farklı parçacıklardan oluşmuş
olabilir.
5- Sorunum yaratılış kavramı ile ilgili değil fiziksel olarak evrenin ve uzayın merkezinin varolamayacağını ispatlamaktır.
Fiziksel uzaylar izotropik ve anizotropik uzay ve evrenler şeklinde incelendiğinde izotropik uzaylar yön ve doğruluya göre aynı fiziksel özellikler gösteren sistemler ve znizotropik uzaylar yön ve doğrultuya göre aynı fiziksel özellikleri göstermeyen periyodik ve periyodik olmayan değişim gösteren sistemlerdir.Yani uzayda dönme hareketi yapan herhangibir cisim her yöne göre farklı fiziksel özelliğe sahip olursa her yön kendisine göre ayrıcalıklıdır .Fakat izotropik uzaylarda herhangibir ayrıcalıklı referans sistemi ve herhangibir merkeze yoktur.
Çünkü her merkez ayrıcaklı bir referans sistemidir.Bütün sistemler ona göre hareket ederler.İzotropik uzayların merkezi olarak kabul edilebilecek bir referans sistemi yoktur.
Anizotropik uzaylardaki bütün fiziksel sistemler kendilerini referans aldığı için onların merkezleri kendi referans sistemleridir.Yani her yön ve doğrultuya göre fiziksel sistemde değişiklik olmaktadır.
Fakat bizim uzay ve evrenimiz yöne ve doğrultuya göre herhangibir fiziksel değişikliğe uğramamaktadır.Dolayısıyla bizim uzay ve evrenimizin merkezi yoktur.
Yapmaya çalıştığım ispat matematiksel değil fiziksel ispatır.
Saygılarımla
ozan hasimi oktar




-- 
_______________________________________________

Search for businesses by name, location, or phone number.  -Lycos Yellow Pages

http://r.lycos.com/r/yp_emailfooter/http://yellowpages.lycos.com/default.asp?SRC=lycos10





MD-sorular mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi