[MD-sorular] her şey vatan için..

barış uğurcan barisevren19 at yahoo.com
5 Mar 2006 Paz 19:49:52 EET


selam, söylediginiz þeyler tamamen lineer cebirle ilgili. (biraz da  difarensiyel geometri) Kafanýzdaki tüm sorularý bir lineer cebir  kitabýnýn vektor uzaylarýnda baz ve baz deðiþtirme gibi baþlýklarýna  göz atarak giderebilirsiniz. Bu konular öyle altyapý da istemez. Þu  anda ben uzun uzun bahsedemicem ama MD nin 2005 yaz sayýsýnýn(konikler  I) 19. sayfasýnda "xy terimini kaybetmek" bolumunde eðik koordinat  sisteminden bahsetmiþ. Daha dogrusu x-y koordinat sisteminin belli bir  açýyla çevirilmesiyle oluþturulan koordinat sisteminden.
  saygýlar,
  
  baris

ahmet sonkur <asonkur at yahoo.com> wrote:  
selamlar saygýlar arkadaþlar..öncelikle gönderdiðim bazý  sorulara gelen cevaplar için kardeþlerimize sonsuz teþekkürler  ediyorum..arkadaþlar bu gün biraz tuhaf bir soru sormak istiyorum..bu  soru benim epeydir kafamý kurcalýyor..aceba matematikte ''eðik  koordinat sistemi'' diye bir konu varmýdýr bunu çok merak  ediyorum..galiba bu durum biraz vektörlerle ilgilidir ama bu konuda  detaylý bilgimde yok..mesela dik apsislerle iks derecelik bir  açý  yapan tuhaf bir eðik koordinat sistemi oluþtursak buradada bize belli  noktalarýn referans olduðu simetri formüllerini veren bir sistem  geliþtirebilirmiyiz..yoksa buradada bu analizlerin yapýlmasý için yine  dik koordinat sisteminemi baþvurmalýyýz..biraz cins bir soru ama ne  bileyim mesela bu tip bir sistemle bir savaþta düþman istihbaratýný  felç eden yeni bir koordinat sistemi oluþturamazmýyýz?mesela dahada  ileri giderek kendimize bir eðrisel koordinat sistemleri luþturup tüm  matematiksel sistemleri hallaç pamuðu gibi atamazmýyýz..bu
 konuda  inanýn bir bir bilgim yok sadece biraz babalarým tuttu o kadar..bani bu  konuda aydýnlatabilecek kardeþlerimize söz veriyorum boðazda bir çay  ýsmarlayacaðým..
    

---------------------------------
Yahoo! Mail
  Bring photos to life! New PhotoMail  makes sharing a breeze.   _______________________________________________
MD-sorular mailing list
MD-sorular at matematikdunyasi.org
http://matematikdunyasi.org/mailman/listinfo/md-sorular


		
---------------------------------
Relax. Yahoo! Mail virus scanning helps detect nasty viruses!
-------------- sonraki bölüm --------------
Bir HTML eklentisi temizlendi...
URL: http://lists.math.bilgi.edu.tr/pipermail/md-sorular/attachments/20060305/e623ae8b/attachment.htm 


MD-sorular mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi