[MD-sorular] TMD yazokulu

ali nesin anesin at bilgi.edu.tr
5 Nis 2007 Per 13:08:25 EEST


 

Eksik ama bilginize sunuyorum gene de.

Basvuru formu, daha fazla bilgi ve guncellesme http://www.matematikdunyasi.org/ sayfasinda var ya da olacak.

Ali

2007 TMD Yazokulu Duyurusu 

16 Temmuz – 30 Ağustos 2007

 TMD’nin 2007 Yazokulu 16 Temmuz – 30 Ağustos tarihleri arasında Paşalimanı adasında <http://pasalimaniadasi.com/>  yapılacaktır. (Yazokullarının <file:///C:\8_Internet%20Siteleri\md\html\yazokulu\yazokulu_bilgi.html>  tarihçesi ve genel bilgi.)

Düzey: Yazokulunun düzeyi, temel, orta ve ileri olmak üzere üç bölüme ayrılmıştır.
           *        “Temel”, en az bir yıl soyut cebir ve analiz dersi almış öğrenciler içindir.
           *        “Orta”, en az üç ya da dört yıllık iyi bir matematik eğitiminden geçmiş öğrenciler içindir.
           *        “İleri”, yüksek lisans öğrencileri içindir.
Ancak öğrenciler dersin hocasının da onayıyla değişik düzeylerden dersler alabilirler. 

Ücret: Yazokulu için katılımcılardan bir ücret talep edilmeyecektir. Katılımcılar kalacakları yerin ve günlük ihtiyaçlarının bedelini öderler. Bizim ayarladığımız yerlerde konaklama ücreti kişi başına 10 YTL ve akşam yemeği 5 YTL. (KDV hariç). Kısıtlı sayıda burs olanağımız vardır.

Eğitim dili: İngilizce ve Türkçe.

Katılım Koşulu: En az bir yıl (ama tercihan üç yıl) lisans seviseyinde matematik okumuş olmak ve matematik anlayacak düzeyde İngilizce.

Başvuru: Başvuru formları http://www.matematikdunyasi.org/yazokulu/yazokulu_basvuru_formu.html adresindedir. Başvuruların 15 Haziran tarihine kadar tmd2007 <mailto:md at math.bilgi.edu.tr> @math.bilgi.edu.tr <mailto:md at math.bilgi.edu.tr>  adresine yollanması gerekmektedir. Kabul edilenlerin listesi en geç 30 Haziran’da açıklanacaktır. Başvuru <file:///C:\8_Internet%20Siteleri\md\html\yazokulu\yazokulu_basvuru_formu.html>  formu için tıklayın.

Burs: Ekonomik durumu elverişli olmayan katılımcıların üniversitelerinden maddi destek almaları beklenmektedir. Ancak kısıtlı bütçemizden bazı başarılı öğrencilere tam ya da kısmi burs verebiliriz. İstenen burs miktarı başvuru formlarında belirtilmelidir. (Lütfen ihtiyacınız yoksa burs istemeyin; ihtiyacınız varsa kendi kurumunuzdan ödenek bulmaya çalışın önce. Bütçemiz çok kısıtlı.)

Not: Yazokulu sonunda hiçbir diploma, sertifika, belge verilmeyecektir. Alınan dersler hiçbir biçimde başka bir kurumda geçerli sayılmayacaktır.

DERSLER (Ayrıntılı içerik aşağıda)

● Cebirde bazı konular - Ali Nesin - yazokulu boyunca - her seviyede - içerik <file:///C:\8_Internet%20Siteleri\md\html\yazokulu\yazokulu_duyuru.html#Ali_Nesin#Ali_Nesin> 
● Analizde bazı konular - Ali Nesin - yazokulu boyunca - her seviyede - içerik <file:///C:\8_Internet%20Siteleri\md\html\yazokulu\yazokulu_duyuru.html#Ali_Nesin#Ali_Nesin> 
● Temel Algoritma Analizi - H. Coşkun Gündüz - 20-26 Ağustos (1 hafta) - alçak ve orta seviye - içerik <file:///C:\8_Internet%20Siteleri\md\html\yazokulu\yazokulu_duyuru.html#H._Coşkun_Gündüz:_20-26_Ağustos#H._Coşkun_Gündüz:_20-26_Ağustos> 
● Andrei Ratiu
● Analitik Sayılar Teorisinde Metodlar - Emre Alkan - 30 Temmuz-19 Ağustos (3 hafta) - içerik <file:///C:\8_Internet%20Siteleri\md\html\yazokulu\yazokulu_duyuru.html#Emre_Alkan:_1-21_Agustos#Emre_Alkan:_1-21_Agustos> 
● Özlem Beyarslan
● Sonat Süer - 1 hafta
● C(X)'in halka ve vektor örgü uzayı olarak bazı temel özellikleri - Zafer Ercan - 20-26 Ağustos (1 hafta) - içerik <file:///C:\8_Internet%20Siteleri\md\html\yazokulu\yazokulu_duyuru.html#Zafer_Ercan:#Zafer_Ercan:> 
● Grobner Bazlarına Giriş - Müfit Sezer - 1 hafta - 13-19 Ağustos - orta seviyede - içerik <file:///C:\8_Internet%20Siteleri\md\html\yazokulu\yazokulu_duyuru.html#Müfit_Sezer:_13-19_Ağustos#Müfit_Sezer:_13-19_Ağustos> 
 

Derslerin İçeriği (Daha fazla içerik daha sonra)

Ali Nesin: Yazokulu boyunca
Analizde ve Cebirde bazı konular
Öğrencilerin ilgi ve seviyesine göre, analizde ve cebirde temel olan, ancak her zaman müfredatlarda bulunmayan konulardan sözedilecek.

Emre Alkan: 30 Temmuz-19 Ağustos
Analitik Sayılar Teorisinde Metotlar:
1. Hafta. Sieve teorisi, pozitif tamsayilarin muhtelif sonsuz altkumelerinin eleman sayilarinin belli bir sinira kadar sayilmasi problemi, sonra da bunun asimtotik incelenmesi cesitli sieve ornekleri, Brun Sieve, kombinatorik sieve, Selberg sieve, Buyuk sieve Sieve teorisinin bazi aciklayamadigi durumlar.
2. Hafta. Sieve teorisine devam ederken ustel fonksiyonlar uzerinde toplamlarin ve bu toplamlarin buyuklukleri uzerine sinirlarin analitik sayilar teorisine katkisini da anlatmaya calisacagim. Burada kendi arastirmalarimdan da ornekler sunacagim.
3. Hafta. Ortalama, standard sapma gibi bazi temel istatistiksel kavramlarin, pozitif tamsayilarin asal carpanlarinin dagilimi problemine uyarlanmasi, Hardy-Ramanujan'ın hemen hemen tum pozitif tamsayilarin asal carpanlarinin sayisi uzerindeki teoremi, Erdös-Kac teoremi, bazi ornekler ve ozel teknikler.

Müfit Sezer: 13-19 Ağustos
Grobner Bazlarına Giriş
Bir polinom halkasındaki bir idealin Gröbner bazı bir takım guzel özelliklere sahip doğuray bir bazdır. İdealler hakkındaki bir cok sorun Grobner bazları aracılığıyla monomial idealler hakkındaki sorunlara indirgenebiliyor. Derste bu konuya giriş yapıp bir takım temel uygulamalara bakacağız. 

H. Coşkun Gündüz: 20-26 Ağustos
Temel Algoritma Analizi
Algoritma: Oklid'in OBEB algoritmasi, Recursion - ozyineleme, iterasyon - donguler
Temel Algoritma Analizi: kontrol mekanizmalari, arama algoritmasi, çok basit bir siralama algoritmasi, big-O gosterimi
Siralama Algoritmalari: Probabilistic analiz, Mergesort, quicksort, best case, worst case, average case analizleri, çCizge algoritmalari: Representation ve shortest path algorithms (Dijkstra, Kruskal)

Zafer Ercan: 20-26 Ağustos
C(X)'in halka ve vektor örgü uzayı olarak bazı temel özellikleri
K bir topolojik uzay olmak uzere K'dan R'ye tanimli surekli fonksiyonlarin kumesini C(K) ile gosterelim. C(K)'de tanimli noktasal toplama, carpma ve noktasal sira yapisiyla C(K) bir cebir ve Riesz uzayidir. Bu yapinin temel cebirsel ozellikleri, sira ozellikleri ve bu ozelliklerin K'nin topolojik yapisini nasil belirledigine dair temel sonucler verilecektir. 
Bilinmesi gereken: Vektor uzaylari konusunda temel bilgisi ve topolojiye yabanci olmayan herkes dersi takip edebilir.

 

-------------- sonraki blm --------------
Bir HTML eklentisi temizlendi...
URL: http://lists.math.bilgi.edu.tr/pipermail/md-sorular/attachments/20070405/f8f7ad3c/attachment.htm 


MD-sorular mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi