[MD-sorular] EVRENİN MERKEZİNİN VAROLAMAYACAĞININ İSPATI

Ozan Hasimi OKTAR javaquant at lycos.com
18 Eyl 2005 Paz 15:25:02 EEST


    Matematikteki küme kavramının fizikteki karşılığı uzaydır.Kümenin elemanlarının fizikteki karşılığı evrendir.Uzay,evren ve zaman fizikte tanımsız kavramlardır.Zamanı birim ve değer olarak belirlesekte, fizik asla uzay ve zaman için mutlak tanımlar yapmamaktadır.
   Bilindiği üzere uzay boşluk olarak, evren uzayın içindeki bütün fiziksel varlıklar olarak, zaman uzay ve evrendeki hareketin varolmasını sağlayan birim sistemi olarak tanımlanmaktadır.
   Büyük Patlama Teorsi uzay ve zaman ile evren kavramları üzerine inşa edilmiştir.Bu kavramların büyük patlama olayı ile varolduklarını ve uzay ile evrenin  eş anlamlı kavramlar olduklarını söylemektedir.Fakat uzay ve evren kavramları anlam olarak farklı kavramlardır.
Teoriye göre uzay ve evren eş zamanlı şekilde genişlemekte, zaman ve entropi kavramları eş yönlü şekilde ileri doğru  hareket etmektedir.
   Evrendeki fiziksel varlıklar arasındaki uzaklıkların artması evrenin genişlediği anlamına gelmez.  
Uzay, boşluk ve sınırsız onun genişlemesinden bahsedemeyiz.Zamanın varlığı uzayın ve evren ile  fiziksel sistemlerin varlığına bağlı değildir.Çünkü zamanın fiziksel birimi olması onun hakkında 
kesin yargılara varmamızı sağlamaz.Fakat fizikte zaman varolmadan hareket varolamaz.Dolayısıyla Büyük Patlama Teorisi fiziğe aykırıdır.Boyut kavramı biliçsizce her yer ve zamanda kullanılmaktadır.Fizik için  boyut kavramı tanımsızdır.Çünkü uzay,evren tanımsızdır.
   Boyutlar fizikte uzay ve evrenin özelliklerinin nedeni değil sonucudurlar.Onları uzay ve evren oluşturmuştur.Fizikte herşeyi boyut kavramı ile açıklama imkanı yoktur.Fiziksel gerçekleri  insanlar onları boyutlarla açıklamaya çalıştıkları için metafizik ile fizik biribirine girmiş oldu. Bilimdeki her çıkmaz ve bunalımın sonunda yeni boyutlar icat etmek alışkanlığı edindik.
Evrenin hareketleri öteleme,dönme,titreşim ve diğer hareket tarzlarında olabilir.Fakat evrenin sonsuz uzay içinde öteleme hareketi yapması evrenin genişlediği anlamına gelmez.Sonsuz büyüklük içinde sınırlı hareketler yapmak sonsuz için sınırlının genişlemesi olmaz.
   Büyük Patlama olayı fiziksel nitelik ve niceliklere sahip değildir.Fizikte olayların gerçekleşmesi için uzay,evren ve zamanın varolması gerekmektedir.Fakat teoriye göre onlar büyük patlama ile oluşmuşlar.Böylece büyük patlama olayı fiziksel değil metafizikseldir.Dolayısıyla Büyük Patlama Teorisini evrenin merkezinin varolup olmadığı sorusunun cevabını araştırırken referans alamayız.
  Einsten'nın Genel ve Özel Rölativite Teorileri uzay ve zamandaki bütün referans sistemlerinin aynı fiziksel özelliklere sahip olduğunu ve herhangibir ayrıcalıklı veya mutlak referans sisteminin varolamacağını söylemektedir.
 Evrenin Merkezinin tanımını yaparsak mutlak veya ayrıcalıklı özellikleri olan referans sistemi olarak 
fiziksel sistemlerin yöneten ve ortaya çıkmasını sağlayan sistemdir.
 Biliyoruz ki evren izotropik ve mutlak olamayan referans sistemlerine sahiptir.İzotropik uzaylarda merkez referans olmadığı için her yön ve doğrultuya göre aynı özellikler ortaya çıkar ve izotropik uzayların merkezi varolamaz.
 Dolayısıyla evrenimiz izotropik olduğu ve herhangibir ayrıcalıklı referans sistemine sahip olmadığı için evrenin herhangibir merkezi varolamaz.

Saygılarımla 

Ozan Hasimi OKTAR

-- 
_______________________________________________

Search for businesses by name, location, or phone number.  -Lycos Yellow Pages

http://r.lycos.com/r/yp_emailfooter/http://yellowpages.lycos.com/default.asp?SRC=lycos10





MD-sorular mesaj listesiyle ilgili daha fazla bilgi